Novi google algoritam Kolibri

Google je pustio novi algoritam koji se zove Hummingbird ili Kolibri. Novi algoritam Hummingbird ili Kolibri najviše noviteta donosi u sistemu pretrage. Nece više biti samo reči ili fraze nego će google pokušati da shvati šire značenje upita i da ide na varijantu konverzacije. Na primer postavite pitanje "gde mogu da kupim novi samsung galaxy 4 najbliže mom mestu stanovanja. Kod nas će još trebati da se mapiraju IP adrese da bi se lokacijski znalo gde koja IP adresa pripada. Postoji firma u Srbiji koja je taj zadatak uspešno odradila i nadamo se da će se dogovoriti sa guglom da im prodaju licencu. 


To će biti od velike pomoći i za google adwords jer ćete moći da podesite da vaše oglase vide samo klijenti sa Novog Beograda npr.    

Pitate se da li će page rank i dalje biti bitan? 

Biće kao i pre, to je samo jedan od 200 faktora koji utiču na dobru pozicioniranost sajta. Ako vas interesuju neki od tih faktora pogledajte nasu stranicu optimizacija sajta . Kvalitet linkova koji dolaze ka vašem sajtu je bitan kao i pre, kvalitet tekstova je jako bitan i to je osnovna poruka google. Vi se starajte da Vam sajt ima kvalitetan sadržaj da ga održavate sa svežim informacijama, da dobijate kvalitetne linkove. A nama prepustite naš posao. Ne treba pisati baš tekstove zbog google.

Google novi algoritam Hummingbird koristi poslednjih mesec dana. Nismo primetili neke promene u rangiranju sajtova. Ako Vaš sajt takođe nije pao na google pretragama nemate razloga da ga se plašite. Naravno ove informacije se odnose na webmastere koji svojim klijentima rade optimizaciju. 



Постави коментар

Hvala na komentaru! Uskoro cemo Vam odgovoriti.