Pravilno koriscenje crtica u imenu linka i slika

Matt Cuts google-ov inženjer dao nam je jasne smernice kako se pravilno koriste crtice, kao separator reči, u imenu linka ili u alt tagu imena slike. Naime on je u videu koji možete pogledati objasnio da je pravilno koristiti "-" tj. srednju crtu a nikako "_" donju crtu. Takodje u imenu URL nikako ne ostavljati prazan prostor izmedju dve reči. Bolje je za razmak izmedju dve reči koristiti srednju crtu nego dve spojene reči. Na ovaj način je mnogo lakše robotima da odrede kakava je struktura stranice tj. koje ključne reči su bitne. Ovo isto važi i kad ubacujete slike na sajt, obavezno koristite "alt tag" i u njemu nikako ne ubacujte donje crte. Ne morate nikakve crte da koristite a ako već morate koristite srednju crtu.




VAŽNO! Ako već imate sajt koji ima u URL donje crte nemojte nikako menjati jer možete izgubiti poticiju na google, ima primera wikipedia ima u nekim svojim linkovima donje crte pa su prvi na google. Ukoliko su vaše stranice lošije pozicionirane na google pretrazi, možete koristiti redirekciju 301 da postojeće stranice preusmerite na stranice koje će koristiti srednju crtu. Ovo su smernice šta je bolje kad se sad pravi novi sajt. 

Primer pravilnog korišćenja:

http://svezavolvo.com/volvo-servis-marko-i-pedja.php ovo je ispravno koriscenje crtica. Na ovom primeru google botovi će pravilno indeksirati vašu stranicu sa varijacijama ključnih reči na primer:

- volvo servis
- servis volvo
- marko servis
- pedja servis
- marko i pedja servis

Primer nepravilnog korišćenja:

http://svezavolvo.com/volvo_servis_marko_i_pedja.php
http://svezavolvo.com/volvoservismarkoipedja.php

Da rezimiramo: verovatnoća da se pojavite na google pretragama  za odredjene ključne reči je veća ako koristite srednju crtu.




Постави коментар

Hvala na komentaru! Uskoro cemo Vam odgovoriti.