Kako da zaradim na internetu

SIGURNA ZARADA NA INTERNETU 7 NAČINA

Zarada na internetu pitate se kako? Internet je otvorio do skoro nezamislive načine za zaradu. Jedni ostvaruju dodatnu zaradu, dok drugi svoj biznis i zaradu zasnivaju isključivo na internetu. Do sada su televizija i novine bile neprikosnovene u zarađivanju od marketinga. Sada se sve više ulaže u internet marketing. Čovek sve više vremena provodi za računarom, tabletom ili smart telefonom, tako da ti mediji postaju sve zanimljiviji za marketing.  Moje skromno mišljenje je da ako volite da budete za računarom i da nešto radite, onda ste zreli da počnete taj svoj rad da pretvarate u zaradu. Internet je taj koji Vam omogućava da zaradite a da Vam ne treba početni kapital. Ako ste do sada kukali kako nemate početnog kapitala, sada to više nije slučaj. Isključivo sa znanjem iz raznih oblasti možete doći do pristojne zarade. Da bi Vam uštedeli puno vremena, mi smo Vam pripremili 7 sigurnih načina kako da zaradite na internetu.

1. GOOGLE ADSANSE PROGRAM

Ukoliko ste napravili web portal ili blog koji je dobro posećen možete i vi sasvim pristojno zaraditi. Moja prijateljica koja ima sajt priroda leči pre dve godine postavila je google oglase na svaku stranicu svog sajta, ima 3000 poseta dnevno i od tada zaradjuje 150 eur mesečno. Ona nije nikakav ekspert u toj oblasti, jednostavno je prikupila razne tekstove iz alternativne medicine i to objavila na svom sajtu, koji je takođe sama napravila. Jedini trošak domen i hosting 4000 din godišnje. Morate priznati neko izdaje stan od 40 m2 za te pare. Da ne pričamo o problemima koje stanari donose, ne plaćene kirije, ne plaćena struja itd. Google redovno šalje čekove svojim oglašivačima. Potrebno je samo da se prijavite na google adsanse program i počnete da zarađujete.

2. BUDITE FREELANCER

Da biste postali freelancer morate da imate neku od veština koje se cene na internetu kao što su:

- pisac tekstova
- urednik portala
- web dizajner
- web programer
- video montaža
- flash animator
- android programer

Svaka od ovih veština je priča za sebe. Konkretno ja za dobre tekstove do 300 reči plaćam 500 din po tekstu, znam ljude koji pišu za strance isto ovo za 1,5 eur. Možete se prijaviti na strane portale tipa elance.com ili na poznati sajt za dizajnere 99design.com i konkurisati da uradite nekom web dizajn, logo ili optimizaciju sajta. Možete dati oglas na google adwords i oglasiti javno neku od vaših veština dovoljno je da krenete sa 2-3 eur dnevno i možete doći do posla.

3. REKLAMIRANJE PUTEM BANERA I OGLAŠAVANJE

Imate web sajt koji je solidno posećen (cca 1000 poseta/dnevno) možete naći firme čiji biste baner postavili na vaš sajt i tako povećali posećenost njihovog sajta. Tu postoje dva tipa naplate, prodaja banera na mesečnom nivou ili malo složenija varijanta, plaćanje po broju klikova na postavljeni baner. Takođe postoje i marketinške agencije koje bi Vam platile da postave svoj oglasni prostor. Ljudi vole da se reklamiraju na sajtovima koji su vezani tematikom za njihov biznis. Sa par postavljenih banera može se doći do cifre iz predhodnog poglavlja.

4.E MAIL MARKETING

Ovaj vid marketinga je nesumljivo najstariji. E mail marketing je i dalje jedan od najboljih načina za zaradu. Naravno potrebno je da imate zavidnu bazu e mailova (cca 10000) poslovnih ali isto toliko i privatnih. Postoji veliki broj firmi koje imaju potrebu da svakih par dana obaveštavaju potencijalne kupce o svojim akcijama. Recimo sajtovi tipa popusti u vašem gradu ili besplatni oglasi. Ovakav vid reklamiranja za njih je višestruko isplativ. Sigurni smo da ćete i vi naći svoje firme za koje ćete da radite. Ukoliko ne možete da nađete za koga da radite javite se nama mi ćemo Vam sigurno nešto naći.

5. PRODAJA DOMENA

Prodaja domena može postati zaista unosan posao, doduše više u inostranstvu nego kod nas. Moji prijatelji koji se bave prodajom domena svake godine prodaju 2-3 domena svaki po 2-3000 eur. O domenima za 300 eur da i ne pričam. Znate i sami da zakup domena na godišnjem nivou košta otprilike 1200 din ako je .com ili duplo skuplje ako je .rs. Potrebno je malo osećaja za biranje privlačnih imena ili imena koja će biti aktuelna u bližoj budućnosti i biti strpljiv. Pre četiri godine domen insure.com je prodat za 16 miliona dolara.

6 PIŠITE KOMENTARE I RECENZIJE

Možete biti plaćeni za ostavljanje recenzija za određene sajtove kao i pisanje komentara. Komentari su jedan od bitnih faktora kod optimizacije sajta. Ukoliko niste baš sigurni kako da zaradite na ovaj način možete nas pozvati

7. PRODAJTE FOTOGRAFIJE, BANERE i DR

Ima puno sajtova na kojima se možete registrovati i skladištiti vaše fotografije. Kada neko kupi neku od vaših fotografija i vi ćete dobiti deo novca. Jedna fotografija može da se proda u stotine primeraka. Mnogim sajtovima, portalima, blogovima trebaju lepe fotografije. Napravite tematske fotografije sa zanimljivim kompozicijama i finansijski efekat sigurno neće izostati.

Kao što ste mogli da vidite svi gore navedeni primeri su odlična prilika za zaradu na internetu. Potrebno je samo da pronađete ono što Vama leži i da se malo edukujete. Krenite u ostvarivanje zarade bilo da Vam je to dodatna zarada ili isključivi vid prihoda. Svaki trud koji uložite će vam se višestruko isplatiti. 
Постави коментар

Hvala na komentaru! Uskoro cemo Vam odgovoriti.